Harju Elekter Oy ja pääkaupunkiseudulla toimiva Sähkö-Kamut Oy ovat tehneet viime vuosina tiivistä yhteistyötä. Yksi yhteistyön uusimmista tuloksista on sähköajoneuvojen latausasemien rakentaminen Espoon HTC Keilaniemi Waterfrontin pysäköintihalliin.

High Tech Center Keilaniemi on viimeisen päälle moderni toimistotalokompleksi Espoon Keilaniemessä, Suomen suurimmassa ja arvostetuimmassa yrityskeskittymässä. HTC Keilaniemi Waterfrontin pysäköintihalliin ja pihakannelle asennettiin kaikkiaan 64 latauspistettä.

Kohteen urakoinut Sähkö-Kamut teki tarjouksen mittavasta sähköistysprojektista viime keväänä. Kohde luovutettiin ja vastaanotettiin tämän vuoden helmikuussa.

– Kun saimme nimet sopimuksiin ja kaupat kiinni, työt lähtivät liikkeelle suunnittelulla. Oma suunnittelijamme piirsi kohteeseen suunnitelman, jota käytettiin kommentoitavana. Vihreän valon saatuamme ryhdyimme oitis tavaratilausten kautta hommiin. Meillä on omat hiotut prosessit, joiden mukaan viemme urakoita läpi, kertoo työnjohtaja Sakari Salo Sähkö-Kamuista.

– Harju Elekter tuli mukaan jo tarjousvaiheessa. Kävimme heidän kanssaan kohdetta läpi ja hinnoittelimme sen yhdessä. Kyseisestä parkkihallista löytyi jo aiemmin asennettuna Harjun vastaavia asemia, joten siinäkin mielessä oli selvää, että Harjulla mennään, Salo selvittää.

Osaava jälleenmyyjä toimii itsenäisesti

Espoolainen Sähkö-Kamut on yksi Harju Elekterin vakiintuneista jälleenmyyjistä ja kumppaneista.

– Viimeisen kahden vuoden aikana olemme tehneet yhteistyötä yhä enenevissä määrin. Viime vuonna teimme yhdessä monta kohdetta ja tämä alkuvuosi jatkunut samalla kaavalla. Kivistön Ramin kanssa soitellaan säännöllisesti ja sparraillaan eri vaihtoehtoja tiettyihin kohteisiin, Sakari Salo sanoo.

– Yhteistyömme Harju Elekterin kanssa on toiminut alusta asti tosi hyvin. Olimme jo aiemmin tehneet yhteistyötä IGL-Technologies Oy:n kanssa, joten eParking-palvelu ja eTolppa-tuotteet ovat meille tuttuja. Harju Elekterillä ja IGL:llä on vahva yhteinen historia, ja sitä kautta mekin päädyimme ja pääsimme luontevasti Harjun kumppaniksi.

Yhteistyön sujuvuutta korostaa ja kiittelee myös Salon mainitsema Rami Kivistö, Harju Elekterin lataus- ja lämmitysratkaisujen myyntipäällikkö:

– Kun meillä on osaava jälleenmyyjä, kuten tässä projektissa Sähkö-Kamut, niin he tekevät hyvin itsenäisesti tarvekartoituksen ja tarjouksenkin, koska he tuntevat tuotteemme erittäin hyvin. Eli he pyytävät meiltä tarjouksen siinä vaiheessa, kun ovat neuvottelemassa kauppaa ja tekemässä loppuasiakkaalle tarjousta. Teknisesti osaavan jälleenmyyjän kanssa meidän roolimme liittyy pääasiassa laitteiden valmistamiseen ja hinnoitteluun, Rami Kivistö selvittää.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Sähkö-Kamujen ja Harju Elekterin yhteinen projekti Espoon Keilaniemessä saatiin siis valmiiksi helmikuun alussa.

– Projekti sujui oikein hyvin. Matkan varrella oli pieniä infraan liittyviä toimitusvaikeuksia, mutta maaliin päästiin aikatauluissa. Myöhemmiin kohteeseen tulee vielä dynaaminen kuormanhallintakeskus, sekin Harju Elekterin valmistama. Reaaliaikaista vapaata kapasiteettia mittaava keskus otetaan käyttöön vähän myöhemmin, Sakari Salo kertoo.

Sähköautojen lataustuotteiden ja -asemien määrä kasvaa tunnetusti jatkuvasti. Joten tällä saralla töitä ja tilauksia riittää tulevaisuudessakin, myös Sähkö-Kamuilla.

– Tulevaisuus näyttää hyvältä. Eivätköhän latausasemat lohkaise meidän resursseistamme tänäkin vuonna aiempaa isomman osan. Uskon, että tämä puoli vetää, vaikka Ara-tuen hyytyminen tai kysymysmerkit sen ympärillä saattaa siirtää joitakin projekteja tai pitkittää niiden käsittelyaikoja.

– Sähköautokanta kasvaa. Olemme luottavaisia, että nämä hommat eivät ainakaan vähene. Latausasemien asennukset muodostavat näillä näkymin tulevaisuudessakin merkittävän osan koko meidän liiketoiminnastamme, Sakari Salo visioi.

HTC Waterfront, Keilaniemi
Keilaranta 13-19, 02150 Espoo
Toimitetut latausasemat:
Autohalliin K1 asennettu:
-400A Virtakisko
-28kpl 2x22kW Type2 A1636-22-001OCPP

Pihakannelle:
-4kpl 2x22kW Type2 A1336-22-002 eTolppa + 1kpl Gateway alumiinikotelossa.

www.htcwaterfront.fi
www.sahko-kamut.fi

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Rami Kivistö
040 358 1091
rami.kivisto(at)harjuelekter.com

Lue lisää ElektrA -tuotteista täältä.