Aurinkokenttä Pohjanmaa

Uusiutuva energia

Yksi Suomen suurimmistä aurinkosähkökentistä toteutettiin Pohjanmaalle 2018.
Voimalan kokonaisteho on 3MW ja kokonaistoimitukseen sisältyi myös maa-asennustelineiden suunnittelu.


Talousmarkka 2021

Uusiutuva energia

Laitetoimitus (kumppanina Kokotek Oy) 54.4 kWp, toimitukseen sisältyi myös asennustavan kartoitus sekä layout kuvat ja piirikaaviot.

Toimitus sisälsi:

Soltop Duraklick ECO 20 tasakattokiinnikkeet, Fronius Eco 27,0 invertterit ja 160 kpl aurinkopaneeleja.


Aurinko­sähkö­järjestelmät

Uusiutuva energia

Auringonvalosta energiaa omaan käyttöön ja sähköverkkoon

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa puhdasta, hiilijalanjäljestä vapaata energiaa sekä tarjoaa energiaomavaraisuutta. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmä lisää viihtyvyyttä vapaa-ajan asumisessa ja auttaa säästämään kodin sähkökuluissa, sillä se ei ole riippuvainen sähköpörssin hinnanvaihteluista, eikä siitä tarvitse maksaa siirtomaksuja.

Sähkönkulutuksen mukaan jaotellut tuotepaketit täyttävät kaikki normaalit perustarpeet.

Viihtyminen kotona

 • 3 KW – 10KW Verkkoon kytkettävä kolmivaiheinen aurinkosähköjärjestelmä

Erityisesti lämpöpumppujen energia kesäajan viilennykseen kannattaa tuottaa aurinkosähköenergialla. Käytämme kaikissa järjestelmäpaketeissamme laadukkaita komponentteja pitkän käyttöiän varmistamiseksi.

Vapaa-ajan asuminen

 • Säädin-laturi järjestelmät akuilla
 • Verkkoon kytkettävät 1-vaiheiset aurinkosähköjärjestelmät
 • Säädin-laturi-invertteri -järjestelmät akustoille sähköverkon ulkopuolisiin kohteisiin
 • Asu hyvällä omallatunnolla ilman hiilijalanjälkeä!

Teemu Ruotsalainen

teollisuus, rakentaminen ja isommat kiinteistöt


+358 (0) 445 383 946


Aurinko­voimalat

Uusiutuva energia

Auringonvalosta energiaa tuotannolliseen käyttöön tai sähköverkkoon

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa puhdasta, hiilijalanjäljestä vapaata energiaa sekä tarjoaa yrityksille energiaomavaraisuutta. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmä parantaa viihtyvyyttä työpaikalla ja auttaa säästämään sähkökuluissa, sillä se ei ole riippuvainen sähköpörssin hinnanvaihteluista, eikä siitä tarvitse siirtomaksuja.

Sähkönkulutuksen mukaan räätälöidyt projektipaketit:

 • Teollisuus ja julkiset tilat
 • 10KW – 100kW Sähköverkkoon kytkettävä järjestelmä ilman erotusmuuntajaa

Suuret kiinteistöt ja aurinkovoimalapuistot

110kW – MW tasolle Sähköverkkoon kytkettävä järjestelmä erotusmuuntajalla

Erityisesti lämpöpumppujen energia kesäajan viilennykseen kannattaa tuottaa aurinkoenergialla. Tapauskohtaisia ratkaisuja suunnitellaan tarvittaessa. Toteutusprojektin käytössä on järjestelmäsuunnittelumme sähköautomaatio-osaaminen, ja integroituminen erilaisiin tehdasjärjestelmiin otetaan huomioon projektin jokaisessa vaiheessa. Kaikki projektiratkaisut toteutetaan luotettavilla ja laadukkailla komponenteilla. Järjestelmän suunniteltu elinkaari on noin 25 vuotta.

Paranna tuottavuutta ilman hiilijalanjälkeä!

Teemu Ruotsalainen

teollisuus, rakentaminen ja isommat kiinteistöt


+358 (0) 445 383 946


Sähköisen liikenteen lataus­järjestelmät

Uusiutuva energia

Toimitamme sähköajoneuvojen latausratkaisut monipuolisesti eri tarpeisiin.
Toimituksiimme kuuluvat yksittäisistä latausasemista aina suuriin latauskenttiin. Valmistamme AC-lataustuotteita kaikkiin tarpeisiin aina 2x22kW asti.

Olemme yksi harvoista suomalaisista latauskenttien kokonaistoimittajista. Toimitamme itse suunnittelemamme kotimaiset lataustuotteet joustavasti ja ammattitaidolla.

Peruslatausratkaisut

Perus latausratkaisut soveltuvat moniin käyttökohteisiin, joissa ei tarvita etähallintaa. Latausratkaisuissa on b-tyypin vikavirta ja energianmittaus. Tuotteet sopivat laajasti eri käyttökohteisiin esimerkiksi kotilataukseen, taloyhtiöille, parkkialueille ja työpaikoille.

Älykkäät latausratkaisut

Älykkäät latausratkaisut sisältävät teknologiaa, joka mahdollistaa etähallinnan, tunnistautumisen ja mahdollisuuden maksujärjestelmiin. Lisäksi älykäs ratkaisu mahdollistaa lämmityksen ja sähköauton latauksen yhdellä ja samalla asemalla. Edistyksellinen teknologia ja helppo asennettavuus tekevät pysäköinnistä helppoa ja sujuvaa niin taloyhtiöissä, parkkihalleissa, kauppakeskuksissa kuin business parkeissakin.

Kattava pysäköinnin etähallintajärjestelmä – eParking

eParking on kokonaisvaltainen pysäköinnin etähallintajärjestelmä, jonka monista eri ominaisuuksista voidaan koota asiakkaan toivoma kokonaisuus erilaisiin pysäköintiympäristöihin. Kaikki lataustuotteemme ovat yhteensopivia eParking-järjestelmän kanssa. Järjestelmä mahdollistaa vieras-, lyhytaikais-, yritys- ja asiakaspysäköinnin samalla alueella yhdellä käyttöliittymällä. Tämän lisäksi sen kautta voidaan hoitaa asiakkaan toiveiden mukaisessa laajuudessa esimerkiksi laskutus ja tilitys, jonotus, valvonta, opastus ja etähallinta.

Rami Kivistö

Myyntipäällikkö

+358 (0) 40 358 1091


Auton lämmitys­rasiat

Uusiutuva energia

Suunnittelemme ja valmistamme laadukkaat auton lämmitysrasiat vuosikymmenten kokemuksella Ulvilan tehtaallamme kestämään Suomen vaativat olosuhteet. Laajasta valikoimastamme löydät ratkaisut kaikkiin ajoneuvojen lämmitystarpeisiin taloyhtiöille, työpaikoille, julkisiin kohteisiin ja kotiin.

Kaikki lämmitysrasiat on varustettu 16 A:n johdonsuoja-automaateilla. Erikoistilauksena saatavilla myös 4, 6 tai 10 A:n automaatit. Vikavirtasuojakytkin 25 A/ 30 mA takaa turvallisuuden käyttäjälleen.

Lämmitysrasioissa on kaksi maadoitettua pistorasiaa, jotka on kallistettu helpottamaan pistotulpan liittämistä rasiaan.

Valikoimassamme on kaksi eri kotelotyyppiä, iskun- ja pakkasenkestävä polykarbonaatti sekä tyylikäs anodisoitu alumiiniprofiili. Rasioiden toiminnallisuudessa on mistä valita, aina yksinkertaisesta lämmitysrasiasta led-valolla varustettuun älytolppaan saakka.

Esilämmitetty moottori säästää luontoa ja hermoja!

Kattava pysäköinnin etähallintajärjestelmä – eParking

eParking on kokonaisvaltainen pysäköinnin etähallintajärjestelmä, jonka monista eri ominaisuuksista voidaan koota asiakkaan toivoma kokonaisuus erilaisiin pysäköintiympäristöihin. Kaikki lataustuotteemme ovat yhteensopivia eParking-järjestelmän kanssa. Järjestelmä mahdollistaa vieras-, lyhytaikais-, yritys- ja asiakaspysäköinnin samalla alueella yhdellä käyttöliittymällä. Tämän lisäksi sen kautta voidaan hoitaa asiakkaan toiveiden mukaisessa laajuudessa esimerkiksi laskutus ja tilitys, jonotus, valvonta, opastus ja etähallinta.


Teräksiset Finnkumu-puisto­muuntamot

Uusiutuva energia

Valmistamme muuntamotehtaallamme Kurikassa laadukkaat Finnkumu-puistomuuntamot vuosikymmenten kokemuksella, joustavasti ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Puistomuuntamovalikoima käsittää ulkoahoidettavia, peltirakenteisia puistomuuntamoita eri käyttötarkoituksiin ja eri kokoisille muuntajille, maksimi 1600 kVA. Muuntamot on sertifioitu uusimpien standardien SFS EN 62271-202 ja SFS EN 61439-5 mukaisesti. Valokaarikoe on tehty 20 kA, 1s mukaan. Kotelointiluokka on IP23D.
Muuntamorakennus on valmistettu 1,5 – 2,5 mm kuumasinkitystä teräslevystä ja maalattu polyesterijauhemaaleilla.

Vakiovärien RAL 7024 ja RAL 1019 lisäksi muuntamot voidaan maalata asiakkaan toivomuksen mukaan eri sävyillä tai varustaa muuntamot kyllästetyllä tai maalatulla lautavuorauksella sekä PVDF- pinnoitetuilla julkisivukaseteilla. Harjakatto voidaan korvata tasakatolla tai kaarikatolla.

Kiinteästi rakenteeseen integroitu, hitsattu öljynkeräyskaukalo on 2,0 mm ruostumatonta terästä tai 2,5 mm kuumasinkittyä terästä, jossa sinkkauksen paksuus on 350 g/m2 ja tilavuus on mitoitettu maksimimuuntajan 100 % öljymäärän mukaisesti. Rakenne soveltuu pohjavesialueelle ja muuntamo on siirrettävissä muuntajineen.
Puistomuuntamot asennetaan ohjeen mukaisesti sorapetille, osittain upottaen maahan ja vakiotoimituksena sisältyvien betoni- tai teräslaattojen päälle. Lisävarusteena puistomuuntamoihin on saatavissa 300 mm betoninen lisäsokkeli tai kiinteä terässokkeli työmaakäyttöä varten.

Maaseutumuuntamoissa kaukalo toimii myös sokkelina, joten ne asennetaan ilman betonilaattoja tai lisäsokkelia.
Keskijänniteosa on SF6- tai ilmaeristeinen, näiden yhdistelmä tai ilman kojeistoa, jolloin syöttö tuodaan muuntajalle joko suoraan tai kiskopaketin kautta. Välikaapelit ja niiden päätteet asennetaan valmiiksi tehtaalla, jolloin asennusaika paikan päällä lyhenee.
Muuntajan ja pienjännitekojeiston yhteys on toteutettu joustavilla kiskoilla, jotka on kytketty valmiiksi tehtaalla. Maaseutumuuntamoissa yhdistys tehdään kaapeleilla.

Pj -kojeiston kiskostot ovat kosketussuojatut Z-kiskot tai vaihtoehtoisesti Kabeldon- kiskot.

Ville Tamssi

Myyntijohtaja

+358 (0)40 733  0003

Tapio Virtanen

Myynti-insinööri

+358 (0) 40 733 1381

Seppo Bragge

Myyntipäällikkö

+358 (0) 44 312 2121


Teräksiset Heka-puisto­muuntamot

Uusiutuva energia

Ulkoa hoidettavat peltirakenteiset muuntamot

Ulkoa hoidettavat peltirakenteiset muuntamot

Peltirakenteinen muuntamo HEKA1VM, edullinen ja kevytrakenteinen sarja.

 • tehdasvalmisteisia ja tyyppitestattuja
 • ulkoa hoidettavia
 • valmiina liitettäväksi keskijännite- tai pienjänniteverkkoon
 • valmistettu standardin IEC 62271-202 mukaisesti
 • soveltuu ulkokäyttöön

Puistomuuntamovalikoimamme pitää sisällään laajan valikoiman ulkoa ja sisältä hoidettavia puistomuuntamoita eri käyttötarkoituksiin ja eri kokoisille muuntajille. Valikoimastamme löydät myös erikoisratkaisut, räätälöitynä tarpeisiisi.

Kari Aarniomäki

Myyntipäällikkö

+358 (0) 44 537 9881

Ville Tamssi

Myyntijohtaja

+358 (0)40 733  0003


Betoniset Heka-puisto­muuntamot

Uusiutuva energia

Sisältä ohjattavat betonimuuntamot

Sisältä hoidettavat betonimuuntamot

Betonimuuntamot HEKA1SB ja HEKA2SB soveltuvat erityisesti kaupunkiympäristöön rakenteensa ansiosta. Saatavina useilla eri pintamateriaaleilla.

Sisältä ohjattavat betonimuuntamot ovat:

 • tehdasvalmisteisia ja tyyppitestattuja
 • sisältä hoidettavia
 • suunniteltu ulkokäyttöön
 • valmiita liitettäväksi keskijännite- tai pienjänniteverkkoon
 • valmistettu standardin IEN 62271-202 mukaisesti

Puistomuuntamovalikoimamme pitää sisällään laajan valikoiman ulkoa ja sisältä hoidettavia puistomuuntamoita eri käyttötarkoituksiin ja eri kokoisille muuntajille. Valikoimastamme löydät myös erikoisratkaisut, räätälöitynä tarpeisiisi.

Tapio Virtanen

Myynti-insinööri

+358 (0) 40 733 1381

Kari Aarniomäki

Myyntipäällikkö

+358 (0) 44 537 9881


Katujako­kaappi KU, ­kuumasinkittyä ­terästä

Uusiutuva energia

Kestävä ja tukeva rakenne, tehty Suomen vaativiin olosuhteisiin:

 • Katujakokaapin rakennemateriaali kuumasinkitty teräs DX51D+Z275 MBC ROHS, kantavat osat 2,0 mm, ovi 1.5 mm
 • Vakioväri standardin mukaan RAL 7024, muut värisävyt ja pinnoitteet, kuumasinkitys sekä graffitisuojaus mahdollisia
 • Katujakokaappi täyttää standardien SFS-EN 60439-1 ja SFS-EN 60439-5 vaatimukset
 • SGS Fimko on myöntänyt katujakokaapeille FI-merkin
 • Kotelointiluokka IP 34D

Katujakokaapin mitat standardin mukaan:

 • Leveys 400, 600, 850, 1050 tai 1350 mm
 • Korkeus 800 tai 1250 mm
 • Jalusta 1000 mm, materiaali terästä tai betonia, kiinnitysadapteri betonille sisältyy toimitukseen
 • Syvyys 360 mm
 • Kaappi ja jalusta toimitetaan valmiiksi kasattuna
 • Asennusta helpottavat löysättävät liittimet
 • Ovien avauskulma yli 180 astetta, eri lukkovaihtoehdot mahdollisia
 • Tuuletus sivuseinien ja oven välistä sekä oven ja katon välistä, lisätuuletusritilät oven ylä- ja alareunaan mahdollisia
 • Kaksoiskatto kondenssiveden tippumisen estämiseksi
 • Lisävarusteina kosketussuojatut kiskot, asennuslevy tyhjään kaappiin, merkkitanko, yhteenliittämistarvikkeet
 • Kosketussuojatut kiskot max 1000 A
 • Pienjännitelähdöt ABB:n, Jean Müllerin tai
 • Kabeldonin jonovarokekytkimiä
 • Jalustan kaapelituki säädettävissä korkeus- ja syvyyssuunnassa, kaapelointi etu- tai takapuolelta