Teräksiset Finnkumu-puisto­muuntamot

Valmistamme muuntamotehtaallamme Kurikassa laadukkaat Finnkumu-puistomuuntamot vuosikymmenten kokemuksella, joustavasti ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Puistomuuntamovalikoima käsittää ulkoahoidettavia, peltirakenteisia puistomuuntamoita eri käyttötarkoituksiin ja eri kokoisille muuntajille, maksimi 1600 kVA. Muuntamot on sertifioitu uusimpien standardien SFS EN 62271-202 ja SFS EN 61439-5 mukaisesti. Valokaarikoe on tehty 20 kA, 1s mukaan. Kotelointiluokka on IP23D.
Muuntamorakennus on valmistettu 1,5 – 2,5 mm kuumasinkitystä teräslevystä ja maalattu polyesterijauhemaaleilla.

Vakiovärien RAL 7024 ja RAL 1019 lisäksi muuntamot voidaan maalata asiakkaan toivomuksen mukaan eri sävyillä tai varustaa muuntamot kyllästetyllä tai maalatulla lautavuorauksella sekä PVDF- pinnoitetuilla julkisivukaseteilla. Harjakatto voidaan korvata tasakatolla tai kaarikatolla.

Kiinteästi rakenteeseen integroitu, hitsattu öljynkeräyskaukalo on 2,0 mm ruostumatonta terästä tai 2,5 mm kuumasinkittyä terästä, jossa sinkkauksen paksuus on 350 g/m2 ja tilavuus on mitoitettu maksimimuuntajan 100 % öljymäärän mukaisesti. Rakenne soveltuu pohjavesialueelle ja muuntamo on siirrettävissä muuntajineen.
Puistomuuntamot asennetaan ohjeen mukaisesti sorapetille, osittain upottaen maahan ja vakiotoimituksena sisältyvien betoni- tai teräslaattojen päälle. Lisävarusteena puistomuuntamoihin on saatavissa 300 mm betoninen lisäsokkeli tai kiinteä terässokkeli työmaakäyttöä varten.

Maaseutumuuntamoissa kaukalo toimii myös sokkelina, joten ne asennetaan ilman betonilaattoja tai lisäsokkelia.
Keskijänniteosa on SF6- tai ilmaeristeinen, näiden yhdistelmä tai ilman kojeistoa, jolloin syöttö tuodaan muuntajalle joko suoraan tai kiskopaketin kautta. Välikaapelit ja niiden päätteet asennetaan valmiiksi tehtaalla, jolloin asennusaika paikan päällä lyhenee.
Muuntajan ja pienjännitekojeiston yhteys on toteutettu joustavilla kiskoilla, jotka on kytketty valmiiksi tehtaalla. Maaseutumuuntamoissa yhdistys tehdään kaapeleilla.

Pj -kojeiston kiskostot ovat kosketussuojatut Z-kiskot tai vaihtoehtoisesti Kabeldon- kiskot.

Jätä tarjouspyyntö