Harju Elekter Oy on osa AS Harju Elekterin kansainvälistä teollisuuskonsernia, joka toimii yli 50 vuoden kokemuksella. Konserni keskittyy päätoimialallaan sähkö- ja automaatioratkaisujen kehittämiseen ja tuotantoon.

Harju Elekter on vahvasti panostanut vientiin ja laajentunut Viron rajojen ulkopuolelle, jossa lähes 90 % konsernin tuotteista markkinoidaan. AS Harju Elekterin osakkeet ovat olleet listattuna Nasdaq Tallinnan pörssissä vuodesta 1997.

Konsernin yritykset Virossa, Suomessa, Ruotsissa ja Liettuassa työllistävät noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Harju Elekter konserni saavutti 209 miljoonan euron liikevaihdon.

Harju Elekterillä on aktiivinen rooli yhteiskunnan sähköistämisessä tarjoamalla sähkönjakeluratkaisuja laitoksille, teollisuudelle, infrastruktuurille ja rakennushankkeille. Ratkaisumme vaihtelevat avaimet käteen -asennuksista räätälöityihin avaintuotteisiin. Teemme sähköistämisratkaisuja huominen mielessämme – tuotteemme ja ratkaisumme on suunniteltu kestäviksi ja vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Konsernin liiketoiminta jakautuu kolmeen pääalueeseen:

  • Tuotanto – sähkönjakelu-, kytkentä- ja muuntolaitteiden sekä automaatio-, prosessinohjaus- ja keskuslaitteiden suunnittelu, myynti, tuotanto ja huoltopalvelut.
  •  Teollisuuskiinteistöt – teollisuuskiinteistöjen kehittäminen, projektinhallinta, vuokraus ja niihin liittyvät palvelut Harju Elekter -konsernin vuokrakumppaneille ja yrityksille.
  •  Muut toiminnot – rahoitusinvestointien hallinta, sähkötuotteiden vähittäis- ja projektimyynti sekä laivanrakennuksen sähköasennustyöt.

Harju Elekterille on tärkeää sitoutua kestävän kehityksen tukemiseen yhteiskunnassa, liiketoiminnassa ja ympäristössä. Harju Elekterin kestävyystavoitteisiin vaikuttavat globaalit tavoitteet ilmaston lämpenemisen vähentämiseksi (kuten Pariisin ilmastosopimus) ja vihreä siirtymä. Siksi konserni varmistaa, että sen yritykset toimivat tehokkaasti, ympäristöystävällisesti ja ovat mukana uusien innovatiivisten teknologioiden toteutuksessa. Keskeinen toiminta-alueemme edistää myös kestävän kehityksen tavoitteiden edistämistä yhteiskunnassa tukemalla laajamittaista sähköistämistä tuotteilla, jotka edistävät ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Harju Elekter Group