Harju Elekter -konsernissa on viime kuukausina valmistauduttu ja varauduttu vahvasti koronapandemian jälkeiseen kasvuun ja nousuun. Uutta väkeä on rekrytoitu muun muassa latausratkaisujen puolelle, osto-osastoa on vahvistettu ja kesäapuja on pestattu joka osastolle.

– Olemme parhaamme mukaan pitäneet pandemian ajan porukat turvassa aika tiukallakin etätyö-, maski- ja turvavälilinjalla. Olemme onneksi pysyneet terveinä ja tehtaat ovat pyörineet koko ajan keskeytyksettä.

– Meillä on hyvä ja kasvava konserni. Parannamme systemaattisesti konsernin sisäistä yhteistyötä ja olemme yhdessä entistäkin vahvempia. Uskomme, että tästä vauhti vain kiihtyy ja olemme valmiina uuteen nousuun, sanoo Harju Elekter Oy:n tuotantojohtaja Jonne Järvensivu.

Toisen polven työn tekijöitä

Rekrytointeja on tehty laajalla rintamalla. Esimerkiksi kesätyön tekijöitä on palkattu Harju Elekterin Suomen yksiköihin kaikkiaan kolmisenkymmentä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että joukossa on poikkeuksellisen paljon toisen polven työntekijöitä.

– Meillä on täällä Ulvilassa kesätöissä kuusi nuorta kaveria, jotka ovat omien työntekijöidemme lapsia. Ja Kurikassakin jokunen. Olemme selvästi pystyneet osoittamaan heidän vanhemmilleen olevamme vähintäänkin melko hyvä työnantaja, kun tänne haluaa seuraavakin polvi, Järvensivu iloitsee.

Kaikkein eniten on viime aikoina vahvistettu sähköisten ajoneuvojen latauspuolta. Sähköisen liikenteen latausjärjestelmien parissa aloitti juuri uusi myyntipäällikkö, ja häntä ennen tuoteinsinööri. Myös talon sisältä on siirretty väkeä latauspuolelle.

– Koronapandemia on aiheuttanut paljon materiaalihaasteita maailmalla, minkä vuoksi olemme vahvistaneet myös ostopuolta. Teollisuudessa kesä tahtoo olla aina kaikkein kiireisintä aikaa, joten meidän pitää olla joka osastolla kaikin puolin valmiina vastaamaan asiakkaiden nopeastikin muuttuviin tarpeisiin, Järvensivu sanoo.

Väki liikkuu yksiköiden välillä

Myös konsernin työntekijöiden sisäinen liikenne käy erityisen vilkkaana.

– Kun konsernilla on tehtaita Suomen lisäksi Virossa, Liettuassa ja Ruotsissa, niin voimme liikutella väkeä sujuvasti eri yksiköiden välillä. Nytkin meille tuli juuri Ulvilaan kesäavuksi neljä osaajaa Liettuasta.

– Ammattitaitoisen henkilöstön löytäminen on tunnetusti kovin haastavaa. Kun me tiedämme, että nämäkin liettualaiset kaverit ovat tehneet monta vuotta vastaavia töitä konsernin toisella tehtaalla, niin autoon vaan ja rajan yli, Ulvilassa työkalut käteen ja hommat jatkuvat. Toki hoidamme koronatestaukset huolella ja täällä päässä käymme tarkasti läpi asiakaskohtaiset yksityiskohdat, mutta työtaidot heillä ovat valmiiksi hallussa.

– Konserniyhteistyö todellakin toimii. Nyt kun Suomen tehtailla on ollut hyvä työtilanne, lainasimme tekijöitä kiireapuun Liettuasta ja pystyimme tekemään nopeita liikkeitä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Myös Suomen sisällä väkeämme liikkuu Ulvilan, Keravan ja Kurikan välillä. Töitä ja ihmisiä liikutellaan sen mukaan, miten pystymme parhaiten palvelemaan asiakkaitamme.

– Rekrytointi on sikälikin sujuvaa, että meillä on täällä osaavaa porukkaa, joka ottaa uudet tekijät ilolla vastaan ja auttaa heitä aina parhaansa mukaan. Tuntuu vahvasti siltä, että tänne on helppo tulla töihin, tuotantojohtaja Jonne Järvensivu kiittelee väkeään.

Lisätietoja:

Tuotantojohtaja
Jonne Järvensivu
040 721 8824