Harju Elekter -konsernin tytäryhtiö Telesilta Oy allekirjoitti 7.4.2022 sopimuksen Uudenkaupungin Työvene Oy:n kanssa sähkö-, automaatio- ja navigointijärjestelmien avaimet käteen -toimituksesta ruoppausalukseen puolalaiselle meriviranomaiselle. Sopimus on arvoltaan 2,5 miljoonaa euroa. Toimitus tapahtuu vuoden 2023 lopussa ja laivanoperaattorina toimii merenkulkutoimisto Puolan Gdyniassa.

Vuonna 1987 perustetulla Uudenkaupungin Työveneellä on pitkä kokemus ammattikäyttöön tarkoitettujen veneiden ja alusten suunnittelusta ja rakentamisesta. Yritys toimittaa räätälöidyt avaimet käteen -projektit ajallaan ja kustannustehokkaasti. Telesilta Oy:llä ja Uudenkaupungin Työvene Oy:llä on pitkä historia laivanrakennusalan kumppaneina.

Telesilta Oy on vuonna 1978 perustettu, Harju Elekter -konserniin kuuluva sähköurakointiyritys. Yritys on erikoistunut haastaviin sähköurakointeihin esimerkiksi laivanrakennusteollisuudessa – aina suunnittelusta, asennukseen, toteutukseen ja huoltoon asti. Telesilta suorittaa myös teollisuuskiinteistöjen ja muiden rakennusten sähkö-, huolto- ja korjaustöitä.

Harju Elekter on yli 50 vuoden kokemuksella kansainvälinen teollisuuskonserni, jonka päätoimialana on sähkö- ja automaatioratkaisujen kehittäminen ja tuotanto. Yhä merkittävämpi osa Harju Elekterin teknisistä ratkaisuista on suunnattu uusiutuvan energian sektorille, tarjoten kokonaisvaltaisia suunnitelmia aurinkovoimaloihin, sähköautojen latauspisteisiin ja muihin niihin liittyviin ratkaisuihin. Tehtaat Virossa, Suomessa, Ruotsissa ja Liettuassa työllistävät noin 900 asiantuntijaa. Harju Elekterin osakkeet ovat listattu Nasdaq Tallinnan pörssissä.