Tänäkin kesänä Harju Elekterille on saapunut joukko osaavia ja innokkaita kesätyöntekijöitä. Satakunnan ammattikorkeakoulussa sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskeleva Mikael pääsi kertomaan kesästään Harju Elekterillä.

Yksi tämän kesän kesätyöntekijöistä Harju Elekterillä on Mikael, joka on työskennellyt kesän ajan osana projektipäälliköiden tiimiä. Mikael on Harju Elekterillä tuttu kasvo, sillä hän on työskennellyt tuotannon puolella vuodesta 2017 alkaen. Työkokemusta Mikael on kerryttänyt jo useammasta tehtävänkuvasta, sillä hän on työskennellyt niin piharasioiden parissa, sähkökeskusten kalustajana, projektitiimissä kytkennässä kuin sopimusvalmistuksessakin.

– Sopimusvalmistuksessa työskentelin reilut 1,5 vuotta ennen kuin aloitin opiskelut syksyllä 2020. Opiskelen SAMK:ssa sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi, erikoistuen automaatiotekniikkaan. Minulla on kaksi vuotta koulua paketissa ja todennäköisesti valmistun vuoden 2023 jouluna. Aiemmin olen opiskellut WinNovassa ja valmistunut sähköasentajaksi, Mikael kertoo.

Mikaelin kesän työtehtävät koostuvat sopimusvalmistusasiakkaiden projektien edistämisestä aina tilauksen teosta laskutukseen asti. Tämä pitää sisällään monenlaisia vaiheita ja yhteistyötä, niin kollegoiden kuin asiakkaidenkin kanssa. Aiempi kokemus tuotannosta on osoittautunut suureksi eduksi, sillä tuotteet, järjestelmät ja toimintatavat olivat jo pitkälti tuttuja. Uuteen työnkuvaan perehtymistä helpotti myös se, että työkaverit olivat jo entuudestaan tuttuja.

– Tiimissä minut on otettu vastaan hyvin, ja kaikki ovat olleet mukavia sekä auttaneet aina tarvittaessa. Myös hyvä perehdytys auttoi pääsemään sisälle uuteen työnkuvaan, Mikael kiittelee.

Mikael kertoo odottaneensa kesän työtehtäviä innolla ja myös toimistoympäristössä työskentely on ollut mieluisaa. Harju Elekterillä hän toteaa viihtyneensä hyvin, sillä työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja töitä on riittänyt.

– Odotin kesältä myös sitä, että pääsen tarttumaan erilaisiin haasteisiin, sillä pidän tällaisista työtehtävistä, joissa pääsee haastamaan itseään, Mikael kertoo.

– Parasta kesätyössäni on ollut se, että olen päässyt mukaan isoihinkin projekteihin ja saanut vastuuta. Kesän jälkeen edessä on paluu takaisin opintojen pariin, mutta työt tuotannossa jatkuvat varmasti myös koulun loma-aikoina, Mikael kertoo.