AS Harju Elekterin tytäryhtiö Harju Elekter Oy kasvattaa omistustaan pysäköinti- ja sähköajoneuvojen latausasemien ohjausjärjestelmiä kehittävässä teknologiayhtiössä IGL-Technologies Oy:ssä. 5,5 %:n omistus yhtiöstä hankittiin kesäkuussa 2021. Lisäomistuskaupat toteutetaan kahdessa osassa, joista ensimmäinen astuu voimaan helmikuussa 2022 ja toinen ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Kauppojen seurauksena kokonaisomistus nousee 10 prosenttiin. Lisäinvestoinnin hinta on noin 234 000 euroa.

Lisäinvestoinnin myötä Harju Elekter näkee mahdollisuuden vahvistaa ja kasvattaa konsernin toimintaa sähköisen liikkuvuuden alueella. Harju Elekter jatkaa tiivistä yhteistyötä IGL-Technologies Oy:n kanssa sähköautojen latausjärjestelmien kehityksessä ja myynnissä ja tavoitteena on verkoston laajentaminen sekä Pohjoismaiden että Baltian markkinoille.

Harju Elekter -konsernin suomalainen tytäryhtiö Harju Elekter Oy on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä IGL-Technologiesin kanssa yli kymmenen vuoden ajan ja asentanut yli 30 000 sähköauton latausasemaa pelkästään Suomeen. Lisäksi Baltiaan on perustettu yli 50 latausasemaa, joista 10 on lisätty Viroon. Harju Elekter vastaa yhteistyössä latauslaitteiden laitteistojen kehityksestä, tuotannosta ja myynnistä.

IGL-Technologies on Suomen johtava pysäköinti- ja e-mobiiliratkaisujen kehittäjä ja toimittaja Suomessa. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat ainutlaatuiset suomalaiset yhdistetyt kauko-ohjattavat lataus- ja pysäköintijärjestelmät, eTolppa ja eParking, joissa on yli 125 000 käyttäjää.

Harju Elekter on yli 50 vuoden kokemuksella toimiva kansainvälinen teollisuuskonserni, jonka päätoimiala on sähkö- ja automaatioratkaisujen kehitys ja tuotanto. Osa konsernin teknisistä ratkaisuista on suunnattu uusiutuvan energian sektorille, tarjoten kokonaisvaltaisia suunnitelmia aurinkovoimaloihin, sähköautojen latauspisteisiin ja muihin niihin liittyviin ratkaisuihin. Konsernin Viron, Suomen, Ruotsin ja Liettuassa sijaitsevat tehtaat työllistävät noin 900 asiantuntijaa, ja konsernin vuoden 2021 kolmannen neljänneksen myynti oli 109 miljoonaa euroa. Harju Elekterin osakkeet on listattu Nasdaq Tallinnan pörssissä.